Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] B. Łatwy

kupapapapa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, poszukuje postaci jak najlatwiejszej w grze. Nie moze byc papierowa bo kolega cie wkurza jak pada xD ale chce zeby miala dmg. Mysalem nad dariusem dobry pomysl? Postac ma byc : Łatwa, nie mocno papierowa jak ashe i móc zabić kogoś. Odpada ashe, olaf.

Naprawde latwa w oganieciu xD

Opublikowano

nie istotne czy postac jest papierowa czy nie nie dziel postaci na ich imiona tylko rodzaje..

AD CARRY - postacie zadajacy atak fizyczny (glownie na dystans np:Ashe,Vayne,Varus,Graves,Ezreal) , sa one papierowe ale maja najwiekszy dmg to ich zadanie zabijac i kryc sie za tankami

AP CARRY - postacie zadajacy atak magiczny (glownie na dystans np: Teemo,KogMaw), sa one papierowe i maja bardzo duze dmg ich zadaniem jest kryc sie za tankami i oslabiac przeciwnikow by ad carry zebral killa

AP CASTER - postacie zdajace atak magiczny ze skilli czesto spotyka sie je na midzie wywalaja skille i uciekaja to ich zadanie oslabienie teamu wroga albo spowolnienie czy zatrzymanie go

AD CASTER (off tank) - postac zadajaca atak fizyczny ze skili i hitow (czesto sa to junglerzy i toperzy) np Wukong,Kha'Zix,Rengar ich zadaniem jest zabijac przeciwnikow i wychodzic zaraz po tym gdy tank zainicjuje tfa

sa to postacie twarde majace niezly dmg jednak nie sa one proste... polecam Dariusa,Shyvane i Talona , jednak pamietaj nie sa jakos super proste..

TANK - postac ktora robi sie full pod survi/armor by byc jak najbardziej twarda i przyjac na sb casty wrogiego teamu ich zadaniem jest stunowac,slowowac czy podrzucać oni nie zbieraja kili

SUPPORT - nie zbiera kili i nie last hituje minionow pomaga ad carry ( leczy go , daje mu armora lub inne bonusy, oslabia przeciwnikow )

kazda postac ma swoja funkcje i nie chodzi w tej grze o zabijanie tylko wspolprace gdy kazdy w teamie ma swoja funkcje i sie ona nie powtarza to szansa na wygrana zwieksza sie o 50%
w lolu nie istnieja dobre i slabe postacie zalezy wszystko od tego jak je zbudujesz a jak masz problem z padaniem to zrobk tak..

Postaw sobie twarda zasade ze kazda twoja smierc to przegrana gra i postaraj sie nie pasc ani razu i udowodnij sobie ze dasz rade

zapamietaj jedno wazne powiedzenie z tej gry "Lepiej nie zabic nikogo niz umrzeć"

ps. sorki za blendy jest ciemno a ja jestem spiacy.

beater-sy_eneaesp - Kopia.png

1. WarRock- Rozkodowany w 100% - 08.04.2011
  2. CombatArms - Rozdkodowany w 100% - 14.04.2011
  3. Elsword - Rozkodowany w 100% - 03.03.2012
  4. Cube World - Rozkodowany w 100% - 21.07.2013
  5. League of Legends - Rozkodowany w 50% - 22.07.2013
  6. Jakoś nie znalazłem nic ciekawego a z lola zrezygnowałem - 2015
  7. Z Programowania przerzuciłem się na hacking bo to już nie multiplayer cheats,więc mnie tu nie chcą i się do tej pory opierdalam -  połowa 2018
  8. I cyk dwójeczka, zostałem współtwórcą niewykrywalnej prywatnej platformy skrypterskiej do League of legends. Po poznaniu paru osób które mnie poprowadziły w odpowiednią strone w końcu stworzyłem coś undetected do lola... PS przypominam ze zajawka pojawiła się w 2013 a mamy 2019
Opublikowano

Jaxa ci polecam , jeżeli dopiero zaczynasz grasz , ciężko innym początkującym go scoutrować .

Plusy:
- jeden z najlepszych championów na 3v3 (dobrze nafarmiony potrafi sam zabić 3 przeciwników)
- posiada masowy (obszarowy) stun
- potrafi przez krótką chwilę unikać wszystkich ciosów przeciwnika (tylko autoataki)
- im dłużej atakuje (bezustannie) tym szybciej i mocniej uderza
- posiada doskok (który w połączeniu ze wzmocnieniem potrafi zadać spore obrażenia)
Minusy:
- focusowany pada bardzo szybko
- słaby jeżeli uniemożliwi mu się atakowanie bez przerwy
Opublikowano

Polecam Garena:

+wytrzymały

+sustain

+wygrywa z większością postaci na linii

+aoe spin

+spory dmg

+no i jest łatwy do prowadzenia

+ulti pozwoli podłapać fragi

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Vladimir. 4800 ale warto.

+ W huk spellvampa - siedzisz na lane wieczność

+ GENIALNY escape sytem - W, robisz się kałużą krwi, przechodzisz przez jednostki, stajesz się szybszy, spowalniasz przeciwników którzy po tobie chodzą oraz wysysasz im życie + stajesz się nienamierzalny - czyli świetna ochrona przed wieloma spellami i ultami (np. Nunu, Ashe, Lux...)

+ E które po zestackowaniu daje naprawdę olbrzymie DMG oraz wzmacnia nasz spellvamp

+ Ult który tymczasowo zwiększa dmg zadawane postaciom w które trafił oraz wybucha zadając dmg na koniec - świetne pod tf-y jak i na solówy.

+ Pasyw dzięki któremu NIE MOŻESZ być papierowy. Zamienia AP na HP i na odwrót. Przelicznik HP -> AP nie jest może imponujący, ale zawsze coś.

+ BRAK MANY, wszystko czerpiemy z HP. Po zrobieniu Woli Starożytnych nie ma to większego znaczenia, bo o ile E strasznie dużo życia ciągnie w early to po zrobieniu tego itema kiedy go użyjemy na miniony to zużyte HP nam się zwraca z nawiązką.

+ Niski CD, po zrobieniu Oblicza Ducha i DFG możemy spamić skillami.

- Cienki na początku, E ciągnie strasznie dużo HP

- Duży CD W

- W zabiera 20% aktualnego HP

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Garen - tank/offtank z dość wysokim DMG, zajefajne ulti i wirek (kolega od niego zaczynał, dobrze mu szło)

Master Yi - zależy jak robiony, pod AD AS jest papierowy ale sieje rozpie*dol (hity po 700 przy 2.50 AS daje nam ponad 1,5k DMG na sekunde)

Xin Zhao - bardzo prosta do opanowania postać, offtank, w early i end game bardzo duży dmg, przy full buildzie 3-3,5k HP i ~500 AD (+200 z Q)

Jax - sam od niego zaczynałem, łatwy do ogarnięcia tylko musisz wiedzieć kiedy wbić E (stun, 100% blok ciosu przez kilka sekund) jak dla mnie bardziej do 1vs1 lub 3vs3 (lepiej mi się tam nim grało)

proste i tanie, wszystkie w zwarciu wszystkie AD (Jax hybryda)

Opublikowano

@muter81

Dzieki ze sie rozpisales. Ale wiem jakie sa typy postaci i o co w nich chodzi ale mi trzeba postac dla mojego kolegi ktory łapie nerwa jak go zabijaja ciagle xD

@Phoenix

Vlada sam sobie kupiłem dzien przed rotacja xD

@z1xen

Tą formułke kopiujesz do każdego tematu prawie więc podziekuje za pomoc.

Opublikowano

Master

+najszybsza postać w grze

+feednięty może powalić każdego na 3-5 hitów

+nie można go spowolnić przy ulcie także taki exhaust nie działa

+dokok z Q

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Pod AD

Berki, Widmowy, Nieskończoności, Widmowy, Krwiopijec, Statikka

~350AD, 100% kryt, kryty po 250%, 2.50 AS. 350 x 2.5 x 2.5 = 2200 DMG na sekunde nie licząc czyjegoś resistansu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...